اختلال اوتیسم شامل ناتوانی های رشدی در طول زندگی از جمله دشواری یا ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران و تعامل اجتماعی است


دکتر داریل ایلز، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کوئینزلند استرالیا،  می گوید: «ا نقش ویتامین D در رشد مغز مهم است.»
وی در ادامه می افزاید: «ما مشاهده کردیم موش های باردار درمان شده با ویتامین D فعال معادل با سه ماهه اول بارداری در انسان، جنینی را پرورش دادند که مبتلا به این نقایص نبود.»
به گفته محققان، مطالعات اخیر حیوانی نیز ارتباط بین زنان باردار دارای میزان پایین ویتامین D و افزایش احتمال تولد کودک دارای خصایص اوتیسمی را نشان داده بود.
محققان همچنین دریافتند نوع هورمونی و فعال ویتامین D را نمی توان به زنان باردار داد چراکه ممکن است بر اسکلت رشد جنین تاثیر گذارد.
به گفته محققان مطالعات بیشتری برای تعیین میزان «کوله کلسیفرول» (نوع مکمل ایمن برای زنان باردار) لازم است تا سطح مشابه ویتامین D هورمونی فعال در جریان خون مشخص شود.

یک مطالعه جدید نشان داده که مصرف مولتی ویتامین به توسط مادران در زمان بارداری میتواند احتمال ابتلا فرزندان آنها به بیماری اوتیسم را کم کند. اوتیسم بیماری است که موجب اختلال در مهارت های اجتماعی و ارتباطی و رفتاری میشود. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است اختلالاتی در یادگیری هم داشته باشند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در ایالات متحده میگوید از هر ۶۸ تولد یکی مبتلا به اوتیسم است. مطالعات زیادی تاکنون نشان داده که تغذیه مادر در دوران باردای میتواند در احتمال بروز اوتیسم در فرزندان آنها تاثیر داشته باشد. به طور مثال تاثیر مصرف امگا سه در دوران بارداری در کاهش اوتیسم فرزندان نشان داده شده است.

حالا محققین دانشگاه فیلادلفیا با مطالعه بیش از ۲۷۳ هزار مادر و فرزندان آنها در سوئد نشان دادند که در آنهایی که در زمان بارداری قرص های مولتی ویتامین مصرف کرده بودند احتمال تولد فرزندان مبتلا به اوتیسم همراه با اختلالات یادگیری کمتر بوده است.

مصرف ویتامین در باردای
در جدیدترین تحقیقاتی که در خصوص مصرف اسید فولیک و مولتی ویتامین در دوران بارداری صورت گرفته است،
متوجه این موضوع شده اند که مصرف این داروها می تواند ریسک ابتلا کودک به اوتیسم را کاهش دهد.

تحقیقات جدید نشان می دهد کودکانی که مادرشان قبل از بارداری و در طول بارداری مکمل های ویتامین مصرف کرده بودند،
کمتر مبتلا به این بیماری دچار شده اند . این مطالعه شامل بیش از ۴۵ هزار کودک بود.

محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که کاهش ریسک ابتلا به اوتیسم
در نوزاد با مصرف اسیدفولیک و مکمل های مولتی مصرف ویتامین در بارداری مرتبط است.

همچنین داده های مربوط به تجویز اسیدفولیک یا مکمل های مولتی ویتامین
قبل یا در طول بارداری برای مادران این کودکان هم بررسی شد.

محققان دریافتند زنانی که قبل از بارداری مکمل ها را مصرف کرده بودند
۶۱ درصد کمتر دارای کودک مبتلا به اوتیسم بودند.