کم کاری تیروئید مهمترین علت عقب ماندگی ذهنی در کودکان است
یک متخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان اظهار کرد: کم کاری تیروئید مادرزادی، مهمترین علت عقب ماندگیذهنی در نوزادان است که با تشخیص و درمان به موقع می‌توان از افزایش عوارض بیماری پیشگیری کرد

.

دکتر عباسی در گفت وگو با ایسنا، گفت: کم کاری مادرزادی تیروئید یک بیماری مادرزادی بوده و مهمترین علت عقب ماندگی ذهنی در نوزادان است.

وی از علایم این بیماری در نوزادان را  زردی بیش از سه روز، خشکی پوست و کبودی دست و پا و تمایل نداشتن بهخوردن شیر و بزرگی زبان عنوان کرد و  افزود: در برخی موارد این علایم وجود ندارد، ولی نوزاد به کم کاری تیروئیدمبتلا است. اگر کم کاری مادرزادی تیروئید به موقع تشخیص داده نشود، عوارض دیگری مانند کوتاهی قد و کاهش شنوایی را  نیز  به دنبال دارد.

این متخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان تصریح کرد: علت اصلی بروز این بیماری شناخته نشده است ولی ازدواج فامیلی و کمبود ید از عوامل موثر در بروز  این بیماری است.

این یافته‌ها حاصل مطالعه روی پنج هزار فرد بالغ طی یک دوره 20 ساله است. شرکت کنندگان از یک تحقیق ملی سلامت انگلیس انتخاب شده بودند. به طور کلی معلوم شد که 314 نفر از این افراد تمام چهار عادت رفتاری نامطلوب را دارند. از بین این افراد نفر در طول پژوهش مردند. هم چنین فقط هشت درصد از 387 نفر از سالم‌ترین این افراد در طول پژوهش، هیچ یک از 4 عادت نامطلوب عنوان شده را نداشتند.

این رفتارهای بد شامل استعمال هر نوع دخانیات، مصرف مشروبات الکلی، تحرک بدنی کمتر از دو ساعت در هفته ومصرف میوه‌ها و سبزیجات کمتر از سه نوبت در روز هستند.