آیا در خانه کودک اتیسم دارید ؟

 بزرگ کردن کودک اتیسم کار بسیار دشواری است، این کودکان معمولاً خواسته های متفاوتی دارند که اگر برآورده نشود آنها را دچار به هم ریختگی میکند  و و آنها در این خواسته ها هیچ تقصیر یا عمدی ندارند اما نهایتاً این شرایط می تواند والدین را ناامید و خسته کند.

 در این مقاله سعی کرده ایم که  برخی موانع را در پرورش صحیح کودکان اوتیسم برداریم:

1- در مورد اوتیسم بیشتر بیاموزید

 هرچه اطلاعات و آگاهی شما درباره اختلال اوتیسم بیشتر باشد بهتر می توانید در مورد فرزندتان تصمیمات صحیح بگیرید و به شما برای انتخاب روش های درمانی برنامه ها و تصمیم گیری ها در مورد شرایط زندگی کودک کمک خواهد کرد 

2- ایجاد روتین در زندگی کودک اوتیسم

کودکان  اوتیسمی که دارای یک ساختار مشخص در زندگی باشند آرامش بیشتری را در انجام فعالیت های روزمره زندگی خواهند داشت یک روال منظم را در زمان غذا خوردن زمان آموزش زمان نظافت شخصی و حتی زمان بازی ایجاد کنید.

کارهای روزمره فرزندتان را مشخص کنید و در صورت تغییر حتماً قبل از آن به او اطلاع دهید.

حتماً لازم نیست که این برنامه ها هر روز یکسان باشد مثلاً اگر در طول روز مراسم خاصی و متفاوت را دارید می توانید آن روز را بر اساس آن مراسم تعریف کنید.

کودکان اوتیسم ذاتاً  با اعمال تغییر مشکل دارند و یک روتین منظم به آنها آرامش می دهد .در صورت عدم توانایی کودکان در فهم نوشته ها و برچسب های برنامه روزانه میتوانید این برنامه ریزی را به صورت مصور و نقاشی برای او ایجاد کنید

3-  به اصول تغذیه کودک اتیسم خود توجه کنید

 وقتی که یک کودک اوتیسم گرسنه می شود ممکن است نتوانند نیاز خود را به شما بفهماند و این موضوع باعث به هم ریختگی عمو می شود بنابراین شما باید از زمان گرسنه بودن آنها مطلع باشید و وعده های غذایی سالم را در زمان های مناسب برای آنها فراهم کنید تا مشکلات روحی ناشی از گرسنگی را در آنها مرتفع کنید.

از دادن مواد قندی زیاد به کودکان اتیسم خودداری کنید.

 اطمینان از اینکه یک کودک اوتیسم سیر شده است صرفاً کافی نیست و رژیم غذایی که برای آن در نظر می گیرید هم مهم است ،یکی از مهم ترین مسائلی که در وعده های غذایی کودک اتیسم می بایست مورد نظر و مورد توجه قرار گیرد کاهش و یا از بین بردن میزان قند در وعده های روزانه کودک اتیسم میباشد.

 میزان قند بالا به هم ریختگی روحی و روانی کودکان اوتیسم منجر می شود.

از رژیم های اینترنتی و خودسرانه خودداری کنید

 بر اساس جدیدترین تحقیقات مواد غذایی فاقد گلوتن بر خلاف تصورکارشناسان در خصوص مفید بودن آن،  کودکان اوتیسم مشکلی در عدم تحمل گلوتن ندارند.

یک رژیم غذایی مناسب برای کودکان اوتیسم می تواند شامل میوه و سبزیجات به همراه مقدار مناسب پروتئین و غلات باشد.

 در صورتی که کودک شما مبتلا به پرخوری باشد این موضوع را حتما با یک متخصص تغذیه برای تغییر رژیم غذایی مناسب مشورت کنید.

کلینیک تخصصی ویژه اوتیسم در مرکز جامع توانبخشی ایران در همان سال های آغازین تأسیس این موسسه آغاز به کار کرد  برنامه های گسترده ای در زمینه کاردرمانی و گفتار درمانی نظیر تمرینات تخصصی si ، درکی حرکتی به همراه تکنیک‌های نوین گفتار درمانی برای کودکان اوتیسم در این موسسه در حال انجام است ،در صورت تمایل می توانید با ما همراه شوید66596151 

4- به رفتار خوب  کودکتان پاداش دهید

 تقویت مثبت بهترین روش برای ایجاد انگیزه به انجام رفتارهای مثبت در بزرگ کردن کودک اتیسم میباشد. تشویق یک کودک اوتیسم به او می آموزد که به جای ترس به دلیل مجازات، به شما عشق بورزد و شما را دوست داشته باشد میتوانید در ازای کار خوب با او یک بازی مورد علاقه داشته باشید.

5- با والدین دیگر کودکان اوتیسم ارتباط داشته باشید

 ارتباط با والدین کودکان اوتیسم دیگر می تواند به شما و فرزندتان کمک کند، پدر و مادران یک کودک اتیسم از تجربه های بالایی در زمینه مراقبت از این کودکان و همچنین خواسته های روحی و روانی آنها دارد.

 هر چند گاهی می توانید گردهمایی هایی را با والدین کودکان دیگر داشته باشید و از تجربه های یکدیگر استفاده کنید ،این تعاملات می‌تواند یک پله بزرگ ترقی برای  کودکان اوتیسم باشد.

 اگر ارتباط حضوری برای شما میسر نیست می توانید از طریق شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام در  پیج هایی که والدین کودکان اوتیسم تشکیل داده‌اند با آنها مرتبط شوید.

 

ترجمه توسط تیم پژوهشی مرکز جامع توانبخشی ایران