سندروم گیلن باره نوعی حمله سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی فرد می باشد که باعث ضعف عمده‌ای در اندام میشود. 

نکته مهم این است که امروزه با تکنیک های توانبخشی ، فیزیوتراپی و کاردرمانی میتوان به این بیماران کمک کرد تا بتوانند به ضعف عضلانی خود غالب شوند.

روند این بیماری ثابت کرده که درمان توانبخشی و کاردرمانی میتواند به شکل قابل توجهی آسیب های وارده بیماری گیلن باره به عضلات را از بین ببرد. 

 

ما چگونه سندروم گیلن باره را کنترل می کنیم؟

از آنجایی که بیش از دو دهه است که با بیماران گیلن باره در ارتباط هستیم و  برنامه منظمی را برای توانبخشی آنها اجرا می‌کنیم ،کاملاً به تاثیر بیماری گیلن باره بر روی سیستم حرکتی بدن این بیماران آگاه هستیم .لذا همین امروز برای انجام هرچه زودتر تکنیک های منحصر به فرد کاردرمانی در گیلن باره با ما تماس بگیرید.

همین حالا با ما تماس بگیرید

 

علائم سندروم گیلن باره

 علائم در اثر سندروم گیلن باره در بدن فرد ایجاد می شود کاملاً به شدت حمله این بیماری به سیستم عصبی و مدت زمان ایجاد این بیماری بستگی دارد.

ضعف عضلات

این علائم شامل ضعف عضلات در اندام تحتانی و فوقانی است. بدین معنی که بیماری گیلن باره باعث ایجاد سستی و فلجی در دستها و پاهای فرد میشود.

سوزن سوزن شدن پاها و حرکات غیر ارادی ریز

این علامت ها معمولاً اولین علامت این بیماری می باشد که معمولاً در انگشتان پا و درد پاها ایجاد میشود سوزن شدن سپس به سمت بازوها و انگشتان دست هم سرایت میکند. 

 

 خستگی مفرط 

خستگی یکی از علائم اصلی سندروم گیلن باره میباشد که در همه این افراد یکی از مشخصه های اصلی است و فرد به شکل غیر معمول پس از انجام تمرینات دچار خستگی بی حالی میشود. 

 

مشکلات تعادلی

 یکی از از بارزترین مشکلاتی که در زمینه حرکت برای بیماران گیلن باره ایجاد میشود مشکلات تعادلی می باشد که به دلیل ضعف سیستم حرکتی و عضلانی عموماً راه رفتن را مختل میکند.

 

بالا رفتن فشار خون 

افزایش فشار خون و نامنظم شدن ریتم های قلبی از عوارض رایج این بیماری هستند .

 

گزارش یکی از بیماران کاردرمانی بهبود یافته از بیماری گیلن باره:

تصور این موضوع هم بسیار سخته که کاملاً سالم هستید اما یک روز به دلیل درد در پاهای خود بیدار می شود و پس از گذشت ۳۶ ساعت یک فلجی کامل را از گردن تا نوک انگشتان پا احساس  می کنید. داستان بیماری من اینگونه شروع شد. 

 اینکه پس از از بررسی های تشخیصی متوجه شدم که مبتلا به گیلن باره هستم، پس از اینکه زمان طولانی را در بیمارستان طی کردم با یک مرکز توانبخشی و کاردرمانی آشنا شدم.

 و بلافاصله تمرینات کاردرمانی من شروع شد و پس از مدت کوتاهی به مرحله راه رفتن با واکر دست پیدا کردم و در عرض سه ماه توانستم روی دوپای خود بدون اینکه دستم را به جای بگیرم بایستم.

 برنامه هایی که در کاردرمانی برای من انجام شد فراتر از یک پروسه توانبخشی معمولی بود و تمرینات بسیار جالبی برای تقویت عضلات و بهبود تعادل من ارائه شد.

 برای من وسایل کمکی هم تجویز شد و بسیار در حرکت من کارایی میداد و در اینجا از کاردرمانگران خود برای ارائه این معجزه در زندگی من تشکر می کنم.

 

کاردرمانی در سندروم گیلن باره

  • تقویت قدرت عضلاتی  که در اثر گیلن باره ضعیف شده اند
  •  تقویت تعادل و تحرک با استفاده از وسایل مختلف
  •  کشش عضلات ای که دچار سفتی و کوتاهی هستند
  •  انجام تمرینات افزایش ثبات در مفاصل
  •  بهبود استقلال و مهارت های روزمره زندگی
  •  مدیریت خستگی 
  • ارائه تمرینات گروهی
  •  ارائه تمرینات بهبود حافظه
  •  تجویز اسپیلنت و وسایل کمکی
  • افزایش سطح انرژی
  •  تقویت وضعیت های فیزیکی مانند نشستن ایستادن و خوابیدن
  • تمرینات تنفسی برای بهبود ظرفیت تنفس
  •   هیدروتراپی و آب درمانی برای بهبود راه رفتن 

 

گیلن باره در کودکان

 از  هر سه کودکی که دچار گیلن باره میشود یک کودک ممکن است که علائم گیلن باره را برای مدت طولانی داشته باشد اما درد کودک دیگر هیچ مشکل ماندگاری را مشاهده نمیکنید.

 بررسی های گیلن باره در کودکان توسط پزشکان متخصص مغز و اعصاب کودکان انجام میشود و سلسله  آزمایش هایی برای تشخیص بار در کودکان مورد بررسی قرار می گیرد که شامل رفلکس های عصبی تعادل توانایی در هماهنگی و قدرت عضلانی می باشد همچنین مهارت هایی مانند حافظه شنوایی بینایی و حتی صحبت کردن و بلع نیز مورد بررسی قرار می گیرد. 

در برخی موارد نیز مایع مغزی نخاعی از ناحیه نخاع استخراج شده و مورد آزمایش برای بررسی علائم عفونت قرار می گیرد.

 همچنین در بررسی وجود گیلن باره در کودکان ممکن است نوار عصب و عضله نیز جزئیات اقدامات تشخیصی باشد.

 

 ترجمه توسط تیم پژوهشی مرکز جامع توانبخشی ایران