نقاط عطف گفتار، سطوحی هستند که مراحل مختلف رشد و تکامل گفتار کودک را مشخص می کنند. این مراحل هم شامل زبان پذیرا (شنوایی و درک) و هم زبان بیانگر (گفتار) هستند. این بدان معناست که کودک شما علاوه بر اینکه می بایست قادر به بیان صداها و کلمات باشد، باید بتواند بشنود و بفهمد.

بیشتر کودکان اولین کلمه خود را بین ۱۰ تا ۱۴ ماهگی به زبان می آورند. هنگامی که کودک شما یک ساله می شود، احتمالا بین یک تا سه کلمه می گوید. اینها کلمات ساده و کاملی نیستند، اما شما معنی آنها را متوجه خواهید شد.

کودک ممکن است بگوید «ما-ما» و یا «دا-دا»، و یا نامی برای خواهر و یا برادر، حیوان خانگی، و یا اسباب بازی هایش به کار برد. اگر کودک این فعالیت ها را در ۱۲ ماهگی انجام نمی دهد، نگران نباشید؛ تا زمانی که کودک صدا سازی های زیادی انجام دهد، به نظر می رسد که سعی دارد صحبت کرده و صحبت های شما را نیز درک کند. کودک در این سن، می بایست از حرکات و اشاره کردن استفاده کند، به شنیدن نام خود پاسخ دهد و با شنیدن کلمه  "نه" فعالیت خود را متوقف کند. 

به احتمال زیاد کودک از دالی بازی نیز لذت خواهند برد.

 هیچ چیز همانند شنیدن اولین کلمه کودک یا دیدن اولین قدم او هیجان انگیز نبوده و پیشرفت گفتار کودک در این سال می تواند بسیار جذاب و سرگرم کننده باشد.  هنگامی که کودک شما کلمات را یاد می گیرد، می توانید بازی های متنوع و زیادی را نیز با او انجام دهید. به علاوه شما می توانید کودکتان را درک کنید و او نیز شما را بهتر درک خواهند کرد. این موضوع، انجام بسیاری از فعالیت ها را آسان‌تر می‌کند.

 کودکان به کلماتی که در این مدت یاد می گیرند بسیار افتخار می کنند و از بیان کردن کلمات جدید نیز لذت می برند.  از هنگامی که سن کودک کمتر از ۶ ماه است، دائما با او صحبت کرده و برای او کتاب بخوانید تا بتوانید کمک زیادی به رشد گفتار کودکتان کنید.

 

نقاط مهم تکاملی گفتار کودک از یک تا دو سالگی:

* بیان اولین کلمه: اگر تاکنون کودک شما اولین کلمه خود را به زبان نیاورده باشد، به زودی آن را بیان خواهد کرد. اکثر کودکان اولین کلمه خود را بین ۱۰ تا ۱۴ ماهگی به زبان می آورند. بعد از بیان کلمه اول، کلمات بیشتری به زبان کودک خواهند آمد.

* اشاره کردن: ممکن است کودک شما از حرکات و اشاره کردن های زیادی همراه با کلمات استفاده کند تا معنی آنها را به شما منتقل کند. با گذشت زمان، تعداد کلمات او بیشتر از حرکات و اشاره کردن او خواهند شد.

* شناختن اعضای بدن: تا حدود ۱۵ ماهگی، کودک شما می‌تواند زمانی که اعضای بدن را نام می‌برید به آنها اشاره کند.

* نامگذاری اشیای آشنا: کودکان از ۱۲ تا ۱۸ ماهگی می توانند برخی از اشیای آشنا را نامگذاری کنند.

* گوش دادن: در این زمان، کودکان از خواندن و گوش دادن به آهنگ ها و شعرها لذت خواهند برد. آنها می توانند شکل های آشنایی را که در کتاب به آنها اشاره می کنید را نام ببرند.

* تعداد کلمات: تا ۱۸ ماهگی، اکثر کودکان حداقل ده کلمه دارند. پس از ۱۸ ماهگی، تعداد کلمات کودکان به طور چشمگیری افزایش می یابد. ممکن است پس از اینکه کودک دایره لغاتی در حدود ۵۰ کلمه داشته باشد، "جهش کلمات" نیز در او ایجاد شود. سپس برخی از کودکان کلمات جدید را با سرعت بسیار زیادی یاد می گیرند. کودک شما تا ۲۴ ماهگی قادر به استفاده و درک بسیاری از کلمات خواهد بود.

* نام: در ۲۴ ماهگی، کودک شما می بایست خودش را با نام خودش مورد خطاب قرار دهد.

* درک و پیروی از دستورها: کودک شما بین ۱۲ تا ۱۵ ماهگی دستورهای ساده را فهمیده و از آنها پیروی می کند. در سن دو سالگی، کودکان باید بتوانند جملات پیچیده تری را درک کنند.

* به کار بردن جملات “دو کلمه ای” : تا ۲۴ ماهگی، کودکان دو کلمه را در کنار هم می گذارند. این کلمات می توانند نام و درخواست آنها باشد و یا نام و درخواست شما و یا سؤالی مانند "مامان ماشین؟" 

کودکان در سنین مختلف مهارت های گفتاری مختلفی را به دست می آورند.

در صورت مشاهده هر گونه تاخیر و مشکل در روند تکامل گفتار کودکتان ُمیتوانید مشکل را با تیم تخصصی گفتاردرمانی ما در میان بگذارید و با ما همراه شوید.

 

 دلایل نگران کننده در روند تکامل گفتار کودکان یک تا دوساله:

* درک کلمات ساده: اگر کودکتان تا سن ۱۵ ماهگی کلمات نه، خداحافظ و شیشه شیر (در صورت لزوم) را متوجه نشود، می بایست نگران باشید.

* تعداد کلمات: کودک شما می بایست حداکثر تا ۱۵ تا ۱۶ ماهگی از تک کلمه استفاده کند. او باید تا ۱۸ ماهگی دایره کلمات ۱۰ کلمه ای داشته باشند.

* پیروی از دستورها: کودک باید تا سن ۲۱ ماهگی بتواند دستورهای ساده را دنبال کند.  به عنوان مثال کودک می تواند "بیا اینجا" را متوجه شود.

*  صداسازی نکردن: یک کودک دو ساله نباید در بیشتر مواقع صداسازی کند. او باید از کلمات واقعی تری استفاده کند.

* اعضای بدن: در دو سالگی، کودک شما باید بتواند به تعدادی از اعضای بدن اشاره کند.

* به کار بردن عبارات دو کلمه ای: یک کودک دو ساله باید بتواند دو کلمه را در کنار هم بگذارد.

 در طی این سال همچنان به پزشک و گفتاردرمانگر برای چک آپ کودکتان مراجعه خواهید کرد.  پزشک، روند تکامل رشد و تکامل کودک شما از جمله رشد و تکامل گفتار او را ارزیابی می کند.  

شما می بایست هر گونه مشکل و نگرانی را با او در میان بگذارید.

 در نظر داشته باشید که کودکان با هم تفاوت دارند و ممکن است در سنین مختلف، مهارت های گفتاری متفاوتی را کسب کنند.   شما می بایست به دنبال روش های موثری برای افزایش تسلط کودکتان بر گفتار و رشد واژگان او باشید. به علاوه، کودک شما باید بتواند صحبت های شما را نیز درک کند. این توانایی، درک نیازهای کودک و بازی کردن با او را آسان تر خواهد کرد.

 

 

 روش های ساده‌ای برای تعامل با کودک و کمک به رشد و تکامل او وجود دارد.که در اینجا به ۷ روش ساده و مفید برای کمک به تقویت رشد مغزی کودکان اشاره شده است.

وضعیت بدنی (Posture) در کودکان فلج مغزی:
اگر کودک و یا یکی از عزیزان شما فلج مغزی دارد، آشنایی با این موضوع که فلج مغزی چگونه ممکن است وضعیت بدنی او را تحت تاثیر قرار دهد ضروری می باشد.

اگرچه کودکان فلج مغزی می توانند تمرینات مختلفی را برای تقویت و بهبود دست های خود انجام دهند، ولی در این مطلب تمرینات ساده و مفیدی که تکرار آنها برای کودکان جالب است را عنوان خواهیم کرد.

اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD) یکی از شایع ترین اختلالات دوران کودکی می باشد که می تواند تا نوجوانی و بزرگسالی نیز ادامه یابد. علائم آن شامل مشکل در تمرکز، توجه، کنترل رفتار و بیش فعالی می باشد.

فلج مغزی مجموعه ای از اختلالات حرکتی مختلفی را در بر می گیرد که می توانند بر حرکت، تعادل، وضعیت بدنی و هماهنگی کودک تأثیر بگذارند.  بنابراین، توانایی راه رفتن کودک در درجه اول به محل آسیب مغزی و

برخی از انواع فلج مغزی می توانند باعث ایجاد لرزش در افراد فلج مغزی شوند. لرزش یک «حرکت غیرارادی، ریتمیک و نوسانی» می باشد که می‌تواند در هر ناحیه از بدن رخ دهد. وجود لرزش می تواند گرفتن اشیاء و

کودکان با سرعت تعریف شده ای به مراحل رشد و تکامل جسمی، اجتماعی و عاطفی، شناختی و گفتاری دست می یابند. با این وجود، در نظر داشته باشید که اگر کودکی به میزان قابل توجهی از میانگین رسیدن به

چرا مشکلات رفتاری در کودکان سی پی ایجاد می شوند و برای رفع آنها چه کارهایی باید انجام داد؟
آیا کودکان سی پی بیشتر مستعد بروز مشکلات رفتاری هستند؟

بهترین فعالیت‌ها برای کودکان فلج مغزی، فعالیت هایی هستند که این کودکان را تشویق می‌کنند که در محیط اطراف خود حرکت کرده و از بخش های آسیب دیده تر بدن خود استفاده کنند.


فلج مغزی هیپوتونی یا فلاسید به حالتی گفته می شود که کودکان سی پی تون عضلانی پایینی دارند.  غالبا این حالت بر وضعیت و ثبات بدنی کودک تأثیر گذاشته و تعادل و هماهنگی حرکات را برای او چالش برانگیز می کند.

آیا اسپایدر کیج تراپی برای کودکان سی پی مفید است؟

از خود می پرسید که آیا اسپایدر کیج تراپی می تواند برای کودک سی پی شما مفید باشد؟


 فلج مغزی و سندرم داون دو اختلال بسیار متفاوت هستند که هر دو در اوایل زندگی کودکان رخ می دهند. اگرچه نادر است، ولی ممکن است برخی از کودکان هر دوی این اختلالات را با هم داشته باشند.

فلج مغزی اکتسابی به چه معناست؟

آشنایی با علل ایجاد، عوارض و مشکلات مرتبط، و روش های مدیریت و درمان موثر با آن 

بیماری سی پی چه تغییراتی را میتواند بر روی صورت کودکان داشته باشد  و روش های درمانی برای آن چیست؟
هنگامی که فلج مغزی بر عضلات صورت تأثیر بگذارد، می تواند بر توانایی فرد برای برقراری ارتباط،ظاهر و چهره و کنترل تنفس و غذا خوردن نیز تأثیر بگذارد.

از خود سوال می کنید که آیا بیماری سی پی می تواند به سیستم ایمنی بدن آسیب برساند؟
در حالی که فلج مغزی مستقیماً سیستم ایمنی کودک شما را تضعیف نمی کند، ولی ممکن است علت اصلی ایجاد مشکلات مختلفی باشد که بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارند.


کودک ۱۴ ماهه شما راه نمی رود: آیا می بایست نگران باشید؟

 بررسی اجمالی:

کودک شما در سال اول زندگی اش به مراحل تکامل حرکتی بسیاری دست خواهد یافت.

 گفتاردرمانی گروهی چیست؟

در ابتدا به کلیت  گفتاردرمانی گروهی می پردازیم 

گفتاردرمانی گروهی شامل ۲ تا ۸ کودک است که معمولاً در محدوده سنی مشابه هستند. در  گروه درمانی، آموزش هایی ارائه می شود که در بطن آنها، اهداف مختلفی از جمله ارتباطی، زبانی و گفتاری گنجانده

روش های درمانی و مدیریت موثر فلج مغزی به کاهش علائم آن در کودک شما و همچنین بهبود کیفیت زندگی او کمک می کند. فلج مغزی در اثر آسیب به مغز ایجاد شده و در نتیجه باعث ایجاد مشکلاتی در حرکت، وضعیت بدن، تعادل و هماهنگی می شود.

کودکان فلج مغزی با انجام فعالیت های حسی مفید و موثر تشویق می‌ شوند تا از طریق قرار گرفتن در معرض مداوم تحریکات حسی، محیط اطراف خود را بیشتر بپذیرند.
اگرچه مشکلات حسی ارتباط مستقیمی با فلج مغزی ندارند، اما می توانند همزمان با هم نیز رخ دهند. فلج مغزی یک ناتوانی حرکتی است که در اثر آسیب به مغز در حال رشد ایجاد می شود. بسته به شدت آسیب

آیا به دنبال یک روش سرگرم کننده برای سرگرم کردن کودکان خود در یک روز گرم هستید؟
ممکن است از فواید بی شمار آب بازی و اینکه چرا یکی از مفیدترین و سرگرم گننده ترین فعالیت های دوران کودکی است تعجب کنید.