در یک مطالعه نشان داده شد که نوزادانی که مادران آنها در دوران بارداری دچار کمبود ویتامین d بودند حدود ۳۴ درصد بیشتر در معرض ابتلا به اختلال بیش فعالی بودند.

 این مطالعه یکی از اولین مطالعات پژوهشی در زمینه ارتباطات کمبود ویتامین دی در دوران بارداری و بروز اختلال بیش فعالی در نوزادان می باشد همچنین دانشمندان معتقد بودند که کمبود ویتامین دی در کنار عواملی مثل ژنتیک عوامل محیطی و کشیدن سیگار می‌تواند در خصوص ابتلای نوزادان به بیش فعالی تشدید شود.

 این پژوهش بر روی ۱۰۶۷ کودک انجام شد.

همچنین در یک مطالعه دیگر محققان دانمارکی مشخص کردند که مادرانی که در دوران بارداری ویتامین D مصرف می‌کنند خطر ابتلای فرزندانشان به اختلال بیش‌فعالی (ADHD) را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهند.

بر اساس گزارش Daily Telegraph، نتایج این تحقیقات جدید که روی 1233 کودک انجام شد نشان داد که مصرف ویتامین D در دوران بارداری خطر ابتلا کودکان به بیش فعالی (ADHD) را کاهش می‌دهد.

 

 

به گفته این محققان، نتایج این بررسی‌ها نشان داد که کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری ویتامین D کافی دریافت کرده بودند در مقایسه با همتایان خود که ویتامین D کمتری دریافت کرده بودند یا اصلا استفاده نکرده بودند، کمتر با بیش‌فعالی روبرو شدند.

این مطالعه همچنین نشان داد، ویتامین D از بدن در برابر بیش‌فعالی محافظت نمی‌کند اما نقش مهمی روی مغز دارد.

«نیلز بلنبرگ»(Niels Bilenberg)، استاد دانشگاه دانمارک در این رابطه توضیح داد:" قبل از این، ارتباط بین مصرف ویتامین D و علائم اختلال بیش‌فعالی(ADHD) در سنین اولیه  مشخص نبود".

اختلال «بیش‌فعالی»((ADHD)) در بین کودکان و نوجوانان بسیار شایع است.