به این مشکل trigger finger نیز میگویند  
بروز این بیماری نسبتاً شایع است . نیام قسمت ابتدایی تاندون خم کننده انگشتان در قاعده انگشت دست ضخیم می شود و موجب تنگ شدن دهانه نیام می گردد

. تاندونهای موجود در محل تنگی تحت فشار قرار گرفته و در ناحیه قبل از تنگی دچار تورم و برآمدگی می شوند . در هنگام راست کردن انگشت این قسمت متورم به سختی وارد دهانه نیام می شود و انگشت به اصطلاح قفل می کند


* علائم بالینی : بیماری انگشت ماشه ای در انگشتان افراد میانسال بویژه خانمها دیده می شود . همچنین در شست نوزادان یا بچه های کم سن و سال رخ می دهد .
* علائم نوع بالغین : بیمار از حساسیت درقاعده انگشت مبتلا و از قفل شدن انگشت در وضعیت خم شده کامل شاکی می باشد . قفل شدن با تلاش بسیار دست دیگر باز می شود . هنگام باز شدن صدایی به گوش می رسد( Snap ) در معاینه یک برآمدگی قابل لمس و معمولاً دردناک در قاعده انگشت مبتلا دیده می شود .

جهت درمان توانبخشی و کاردرمانی زیر نظر متخصصین درمان انگشت ماشه ای مرکز ایران با ما تماس بگیرید 66596151

نکاتی که میبایست برای پیش گیری از انگشت ماشه ای رعایت کرد


•نگذارید زندگی روزمره و کاری شما انگشتان و مچ دست شما را سفت کند یعنی حتما سعی کنید مفاصل دست شما در طول روز در کل دامنه طبیعی خود حرکت کند و اگر هم  اینطور نیست حتما با کشش و بردن انگشتان و مچ خود به دامنه های انتهایی آنها از نرم و متحرک بودنشان اطمینان حاصل کنید.

•عادت بد انگشت شکاندن که صدایی هم از آن در بیاید مقدمه این مشکل است پس حتما آنرا ترک کنید

•در صورتی که بر اثر اتفاقی انگشتان یا تاندونهای اصراف مچ دست شما کشیده شد حتما اصولی را که در حمایت از کشیدگی تاندون در مبحث شانه گفتم را برای این مورد هم رعایت کنید.

•از همان مراحل اولیه که احساس کردید حرکات انگشت شما گیر دارد بفکر درمان باشید و نگذارید مشکل اضافه شود چون اینگونه هم زودتر و با درد کمتر به درمان قطعی می رسید وگرنه با بزرگ شدن مشکل دردسر شما و کاردرمانگر بیشتر می شود

علائم انگشت ماشه ای در نوزادان و کودکان :

شست خم شده نوزادان نامیده می شود. نوزاد قادر به راست کردن انگشتی که در حالت خم شده قفل گردیده است ، نمی باشد . یک برآمدگی قابل لمس در قاعده شست لمس می شود . نکته قابل توجه در نوزادان این است که به سبب مشکل بودن اصلاح خمیدگی غالباً این بیماری با در رفتگی شست یا تغییر شکل مادرزدی اشتباه می شود .



درمان انگشت ماشه ای

بهترین درمان ریلیز گره ایجاد شده در تاندون یا غلاف آن است و باید از موبیلیزیشن تاندونی در مراحل بعدی درمان استفاده کرد بی حرکت کردن انگشت و اسپیلنت بستن نمی تواند درمان موثری باشد مگر در مرحله حاد ضایعه. در مراحل بعد هم تقویت عضلات درگیر و متحرک نگاه داشتن آن برای بالا بردن قدرت لیگامانهای و بافتهای نرم منطقه از اهمیت خاصی برخوردار است که این مراحل درمانی باید زیر نظر فیزیوتراپیست و کاردرمانگر دنبال شود.
دست پس از جراحی حدود 5 روز در پانسمان قرار می گیرد . از روز پنجم تکنیکهای کنترل ادم اجرا می شود در این زمان بیمار می تواند دندانه چندین بار حرکات اکتیووپسیو انگشت را انجام دهد. در صورت نیاز می توان یک اسپیلنت برای بیمار ساخت تا انگشت را در وضعیت باز نگه دارد


    
استخراج فرهنگ محمد خانی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

آخرین بروزرسانی ( دوشنبه, 29 فروردین 1390 ساعت 16:46 )