لیست بهترین مراکز گفتاردرمانی تهران به همراه آدرس و شماره تماس
- توضیحات
گفتاردرمانی تهران حوزهای تخصصی از توانبخشی است که به افراد در تمامی سنين یاری میرساند تا تواناییهای ارتباطی و بلع خود را بازیابند یا ارتقا دهند. این حیطه از علم پزشکی، طیف وسیعی از اختلالات مختلف را در بر میگیرد که میتواند کیفیت زندگی فرد را تحت الشعاع قرار دهد.
با توجه به جمعیت زیاد تهران، طبیعی است که شاهد گستردگی قابل توجه این اختلالات باشیم. از کودکان نوپایی که در روند طبیعی یادگیری زبان با مشکل مواجه هستند تا بزرگسالانی که در اثر سکته مغزی یا بیماریهای تحلیلبرنده اعصاب، قدرت تکلم خود را از دست دادهاند، همگی میتوانند از خدمات ارزشمند گفتاردرمانی بهرهمند شوند. از طرفی، تعداد زیادی از مراکز و تخصصهای مختلف گفتاردرمانی در تهران موجود است که به مردم این شهر امکان میدهد تا از خدمات با کیفیت این رشته بهرهمند شوند.
یک کلینیک گفتاردرمانی خوب در تهران چه ویژگی هایی دارد؟
گفتاردرمانی یکی از رشتههای توانبخشی است که هدف آن کمک به افراد برای رفع مشکلات گفتاری است تا بتوانند به شیوهای موثر با دیگران ارتباط برقرار کنند. از آنجایی که این رشته نسبتا نوپا است بسیاری از افراد شناخت مناسبی نسبت به آن ندارند. از طرفی دیگر تعداد کلینیکهای تهران بسیاری زیاد است و ممکن است یک کلینیک در حوزهای خاص متخصص باشد اما در حوزهای دیگر تخصص بالایی نداشته باشند. در نتیجه ممکن است در انتخاب گفتاردرمانی مناسب به مشکل بخورند. در ادامه به بررسی ویژگیهای یک کلینیک گفتاردرمانی خوب میپردازیم تا انتخاب را برای افراد سادهتر کرده باشیم:
1- تیم درمانی متخصص و با سابقه
گفتاردرمانگران ماهر با تکیه بر دانش بهروز و تسلط بر طیف وسیعی از اختلالات گفتاری و بلع نقش محوری را در موفقیتآمیز بودن مداخلات درمانی ایفا میکنند. علاوه بر تحصیل در رشته گفتاردرمانی، گذراندن دورههای آموزشی تخصصی و به روزرسانی مداوم دانش از جمله مولفههای کلیدیای هستند که بر صلاحیت حرفهای یک گفتاردرمانگر تاثیر میگذارند.
علاوه بر تخصص و دانش نظری، برخورداری از تجربه بالینی غنی نیز برای یک گفتاردرمانگر کارآزموده ضروری است. سالها فعالیت حرفهای و مواجهه با مراجعین مختلف، به گفتاردرمانگر این امکان را میدهد تا مهارتهای ارزیابی دقیق، تشخیص صحیح اختلالات و طراحی برنامههای درمانی متناسب با نیازهای فردی را در خود تقویت کند.
درون یک تیم درمان متخصص و باسابقه، تبادل دانش و تجربیات بالینی میان گفتاردرمانگران نیز حائز اهمیت است. این امر میتواند منجر به ارتقای سطح کیفی خدمات درمانی، ارائهی راهکارهای نوین و در نهایت، بهبود روند بهبودی مراجعین شود. بنابراین باید در انتخاب کلینیک گفتاردرمانی تهران به مهارتها و سابقه اعضای تیم درمان توجه کافی نشان دهیم.
2- فضا و تجهیزات مناسب
فضای کلینیک گفتاردرمانی میبایست به گونهای طراحی شود که برانگیزانندهی یادگیری، تسهیلکنندهی برقراری ارتباط موثر و در عین حال پاسخگوی نیازهای سنی مراجعین باشد. برای کودکان، وجود فضای مناسب از اهمیت ویژهای برخوردار است. فضاهای درمانی کودکان در یک کلینیک گفتاردرمانی حرفهای میبایست به اتاقهای بازی مجزا تفکیک شده باشد. این اتاقها باید با اسباببازیها و وسایل کمک آموزشی متنوع و متناسب با گروههای سنی مختلف تجهیز شوند. وجود وسایلی همچون آینههای نشکن، عروسک، کتابهای مصور رنگارنگ و ابزار بازیهای مرتبط با حواس مختلف (لمسی، شنوایی و غیره) میتواند زمینهساز تحریک حواس کودک، برانگیختن حس کنجکاوی و در نهایت تسهیل فرایند یادگیری شود.
فضاهای درمانی بزرگسالان نیز میبایست از ویژگیهای خاصی برخوردار باشند. این فضاها میبایست آرامشبخش و عاری از هرگونه عوامل حواسپرتکننده باشند. وجود نور مناسب، تهویه مطبوع و صندلیهای راحت از جمله نکات کلیدیای هستند که بر راحتی و آسایش مراجعین بزرگسال تاثیر میگذارند. همچنین، در نظر گرفتن الزامات مربوط به افراد دارای معلولیت جسمی – حرکتی، نظیر درهای ورودیهای بزرگ و مسیرهای بدون مانع، نشاندهندهی توجه و احترام کلینیک به تمامی مراجعین است.
علاوه بر فضای فیزیکی، برخورداری از تجهیزات مناسب نیز از مولفههای تاثیرگذار بر کیفیت خدمات گفتاردرمانی است. این تجهیزات شامل وسایل ارزیابی گفتار و بلع، نرمافزارهای تخصصی گفتاردرمانی و سایر ابزارهای کمکآموزشی است.
3-ارزیابی دقیق و برنامه درمانی اختصاصی
وقتی حرف از انتخاب کلینیک گفتاردرمانی مناسب در تهران یا هر کجای دیگر به میدان میآید هیچ معیاری مانند ارزیابی دقیق نمیتواند روشن کننده راه باشد. در نظر داشته باشید که جلسه اول باید ارزیابی دقیقی از مراجع به عمل بیاید تا مشکلات وی مشخص شود و درمانگر بتواند برنامه درمانی مختص فرد را برنامه ریزی کند. بنابراین اگر ارزیابی دقیق و کاملی از فرد به عمل نیاید، امکان مشخص کردن اختلالات وجود نخواهد داشت و به طبع آن نمیتوان برنامه درمانی مشخصی را برای فرد ایجاد کرد.
علاوه بر ارزیابی دقیق باید برنامه درمانی به صورت اختصاصی برای هر فرد به صورت جداگانه ایجاد شود. چرا که اختلالات مختلف به به برنامه درمانی متفاوتی نیاز دارند. از طرفی دیگر دو نفر با اختلالات مشابه ممکن است سطوح مختلفی از مشکل را تجربه کنند. در نتیجه ممکن است اهداف و روشهای درمانی مورد استفاده برای آنها متفاوت باشد. در نهایت هر کلینیکی که در ابتدا ارزیابی دقیقی از فرد به عمل نیاورد به احتمال زیاد توانایی ایجاد برنامه درمانی اختصاصی را نخواهد داشت و نمیتواند برای فرد موثر واقع شود.
4- کار تیمی
در بسیاری از موارد مشاهده شده است که افرادی که به گفتاردرمانی نیاز دارند، از اختلالات دیگری هم رنج میبرند که به کار تیمی برای درمان نیاز پیدا خواهند کرد. برای نمونه کودکی که لکنت دارد ممکن است در اثر بر اثر سانحه یا یک اتفاق ناگوار به چنین حالتی دچار شده باشد. در چنین شرایطی همکاری بین روانشناس و گفتاردرمانگر میتواند درمان موثرتری را به همراه داشته باشد و علاوه بر حل مشکلات گفتاری، مشکلات روانی کودک هم تا حد زیادی حل شود. در واقع کار تیمی به معنای همکاری و همافزایی میان اعضای مختلف تیم درمان است. هر یک از اعضای تیم، دانش و مهارتهای تخصصی خود را به کار میبندند تا به طور مشترک، برای بهبود وضعیت گفتاری و بلع مراجعین تلاش کنند. از طرفی دیگر بین اعضای تیم درمان باید هماهنگی کامل وجود داشته باشد تا اولویتهای درمانی مشخص شده و به گونهای نباشد که اهداف درمانی آنها در تضاد با هم باشد.
5- دسترسی مناسب
مفهوم دسترسی مناسب، ابعاد مختلفی را در بر میگیرد. موقعیت جغرافیایی کلینیک، سهولت دسترسی به آن با وسایل نقلیه عمومی و شخصی و همچنین در نظر گرفتن الزامات مربوط به افراد دارای معلولیت جسمی – حرکتی از جمله مولفههای تاثیرگذاری هستند که میبایست مورد توجه قرار گیرند.
موقعیت جغرافیایی کلینیک گفتاردرمانی میبایست به گونهای باشد که رفت و آمد به آن برای مراجعین به ویژه کودکان خردسال و یا افرادی که از مشکلات حرکتی رنج میبرند، آسان و کمدغدغه باشد. نزدیکی به ایستگاههای مترو، اتوبوسهای تندرو و یا قرارگیری در مسیرهای پرتردد حمل و نقل عمومی از جمله عواملی هستند که میتوانند دسترسی به کلینیک را تسهیل کنند.
علاوه بر وسایل نقلیه عمومی در نظر گرفتن دسترسی مناسب برای مراجعینی که از خودرو شخصی استفاده میکنند نیز حائز اهمیت است. وجود پارکینگ اختصاصی و یا سهولت یافتن جای پارک در نزدیکی کلینیک، میتواند از اتلاف وقت و ایجاد استرس برای مراجعین جلوگیری کند.
مقولهی دسترسی مناسب، افراد دارای معلولیت جسمی – حرکتی را نیز شامل میشود. کلینیک گفتاردرمانی میبایست از نظر فیزیکی برای این افراد قابل دسترس باشد. ورودیهای بدون مانع، آسانسورهای استاندارد، و سرویسهای بهداشتی مجهز از جمله الزاماتی هستند که میبایست در طراحی و ساختار کلینیک لحاظ شوند.
- کلینیک گفتاردرمانی در بلوار کشاورز
- کلینیک گفتاردرمانی در نارمک
- کلینیک گفتاردرمانی در نازی آباد
- کلینیک گفتاردرمانی در پاسداران
- کلینیک گفتاردرمانی در ونک
- کلینیک گفتاردرمانی ستارخان و شهرآرا
- کلینیک گفتاردرمانی در گیشا
- کلینیک گفتاردرمانی در مرزداران
- کلینیک گفتاردرمانی اکباتان
- کلینیک گفتاردرمانی شهران
- کلینیک گفتاردرمانی صادقیه (آریاشهر)
- کلینیک گفتاردرمانی در جنت آباد
- کلینیک فتاردرمانی تهرانسر و خلیج
- کلینیک گفتاردرمانی در سعادت آباد
- کلینک گفتاردرمانی شهرک غرب
- کلینک گفتاردرمانی در پونک.
کلینیک گفتاردرمانی ایران به عنوان بخشی از مرکز جامع توانبخشی ایران همواره تلاش کرده است که جزو بهترین کلینیکهای گفتار درمانی تهران بوده و همواره کار تیمی را مدنظر قرار داده است و با تلفیق تجربه و تخصص همکاران مجرب و به کارگیری جدیدترین تجهیزات تلاش کرده است که بهترین خدمات را در اختیار شما عزیزان قرار دهد. برای دریافت مشاوره رایگان میتوانید با شماره زیر در تماس باشید. همچنین جهت دریافت آنلاین نوبت میتوانید دکمه نوبت اینترنتی را لمس فرمایید:
انواع مراکز گفتاردرمانی در تهران
خدمات گفتاردرمانی بسیار متنوع هستند و در شهری مانند تهران که جمعیت زیادی را در بر میگیرد، این خدمات در قالب کلینیکهای مختلفی در اختیار مراجعان قرار خواهد گرفت. آشنایی با هر نوع کلینیک و کارکردهای مختلف آنها به افراد کمک میکند که کلینیک مناسبی را انتخاب کنند. ارائه خدمات گفتاردرمانی در قالبهای زیر امکان پذیر است:
1- کلینیکهای دولتی گفتاردرمانی در تهران
مراکز دولتی گفتاردرمانی در تهران عموما در دو قالب کلینیکهای بیمارستانی یا مراکز تحت نظارت بهزیستی به فعالیت میپردازند. ارائه خدمات در کلینیکهای بیمارستانی به دلیل وجود سایر تخصصها مانند کاردرمانی، روانشناسی و فیزیوتراپی میتواند گزینه مناسبی برای افرادی است که به همگی این خدمات نیاز دارند. علاوه بر آن وجود پزشکان متخصص میتواند بسیاری از مشکلات افراد را حل و فصل کند. برای نمونه فردی که تارهای صوتی خود را عمل جراحی کرده است، باید به طور مرتب خدمات گفتاردرمانی را دریافت نماید. بنابراین وجود کلینیکهای گفتاردرمانی در بیمارستانها و مراکز درمانی ضروری به نظر میرسد.
باید به این نکته هم توجه داشت که هزینه خدمات گفتاردرمانی در مراکز دولتی پایینتر است، اما این به معنای کیفیت پایینتر خدمات نیست. بلکه به معنای این است که بخشی از هزینهها را دولت پرداخت خواهد کرد. البته در این مراکز عموما تعداد مراجعین زیاد است و ممکن است افراد برای دریافت خدمات مدتی را در صف منتظر بمانند.
- لیستی از مراکز دولتی گفتاردرمانی در تهران:
- گفتار درمانی مرکز طبی کودکان
- کلینیک گفتاردرمانی شهرداری منطقه ۱۲
- کلینیک گفتاردرمانی درمانگاه شبانه روزی سلیم
- مرکز گفتاردرمانی درمانگاه فرهنگیان شکوفه
2- مراکز خصوصی گفتاردرمانی در تهران
در میان انواع مراکز گفتاردرمانی تهران، کلینیکهای خصوصی بخش قابل توجهی را تشکیل میدهند. این کلینیکها به صورت مستقل اداره میشوند و طیف وسیعی از خدمات گفتاردرمانی را به مراجعین در تمامی گروههای سنی از کودکان تا بزرگسالان، ارائه میدهند. رویکرد حرفهای و بهرهمندی از دانش بهروز گفتاردرمانی از ویژگیهای بارز این کلینیکها به شمار میآید. مراکز خصوصی معمولا تجهیزات و امکانات تشخیصی و درمانی بیشتری را در اختیار مراجعان قرار میدهند. علاوه بر آن در برخی از مراکز که چندین گفتاردرمانگر دارند این امکان فراهم است که افراد بر اساس نیازهای خود درمانگر مورد نظر را انتخاب کنند. در واقع مراکز خصوصی گفتاردرمانی گزینههای درمانی بیشتری را در اختیار مراجعان قرار خواهند داد.
لیستی از مراکز خصوصی گفتاردرمانی در تهران:
- مرکز جامع توانبخشی ایران
- مرکز گفتاردرمانی دکتر دشتله
- مرکز گفتاردرمانی آسو
- مرکز گفتاردرمانی رونیا
- کلینیک گفتاردرمانی ریوندی
3- مراکز خیریه گفتاردرمانی در تهران
مانند هر خیریهای دیگر مراکز خیریه گفتاردرمانی هم تلاش میکنند که اقدامات درمانی را برای قشر کم درآمد جامعه فراهم کنند. از این طریق عدالت اجتماعی را گسترش داده و به افراد کمک میکنند که زندگی عادی را تجربه کنند. کلینیکهای خیریه عموما چند رشته مختلف مانند کاردرمانی، فیزیوتراپی و روانشناسی را در بر میگیرند و خدمات جامعی را به افراد ارائه میدهند. اما به دلیل تعداد زیاد مراجعان ممکن است برای دریافت خدمات فرد مجبور شود که در یک صف طولانی منتظر بماند.
4- مراکز جامع گفتاردرمانی در تهران
مراکز جامع گفتاردرمانی را میتوان از دو منظر متفاوت بررسی کرد. اول اینکه برخی از کلینیکها علاوه بر گفتاردرمانی خدمات دیگر توانبخشی مانند: کاردرمانی، روانشناسی و فیزیوتراپی را هم ارائه خواهند داد. در واقع این مراکز، کلینیکهای جامع توانبخشی هستند. بنابراین در صورتی که مراجع به سایر درمانها نیاز پیدا کند، میتواند خدمات مورد نیاز را در همین مراکز پیدا کند و نیاز نیست به چند کلینیک مختلف مراجعه کند.
از منظری دیگر بسیاری از کلینیکها خدمات جامعی در زمینه گفتاردرمانی ارائه خواهند کرد. این کلینیکها انواع اختلالات مختلف در سنین مختلف را پوشش میدهند. در نتیجه کلینیکهای جامع میتوانند نیازهای طیف گستردهتری از مراجعان را برآورده کنند. برای نمونه کلینیک گفتاردرمانی ایران از هر دو نظر جامع است و علاوه بر پوشش دادن اختلالات مختلف، از بخشهای کاردرمانی، روانشناسی و فیزیوتراپی اطفال برخوردار است. به همین دلیل میتوان آن را یکی از بهترین کلینیکهای جامع گفتاردرمانی تهران به حساب آورد.
لیستی از مراکز جامع گفتاردرمانی در تهران:
- مرکز جامع توانبخشی ایران
- کلینیک توانبخشی شایان
- کلینیک توانبخشی یکتا
- مرکز توانبخشی بهتوان ( امید شرق)
5- مراکز تخصصی گفتاردرمانی تهران
برخی از کلینیکهای خصوصی به طور ویژه بر ارائهی خدمات گفتاردرمانی به گروه سنی یا اختلال خاصی تمرکز دارند. به عنوان مثال، ممکن است کلینیکی به طور خاص بر گفتاردرمانی کودکان اوتیسم و یا بزرگسالان مبتلا به آفازی (اختلال زبان ناشی از آسیب مغزی) متمرکز باشد. علاوه بر موارد بالا کلینیکهای تخصصی گفتاردرمانی تجهیزات و امکانات تشخیصی و درمانی برای اختلالات خاص برخوردار هستند و با جدیدترین روشهای درمانی هم آشنایی دارند. در نظر داشته باشید که این مراکز هم در صورت نیاز باید با سایر تیم درمان در ارتباط باشند و به این صورت نباشد که هر درمانگر اهداف درمانی جدایی را برای خود دنبال کند.
لیستی از مراکز تخصصی گفتاردرمانی در تهران:
کدام بیماریها و اختلالات نیاز به خدمات گفتاردرمانی دارند؟
گفتاردرمانی یک رشته توانبخشی است که بررسی و درمان اختلالات بلع و گفتار خواهد پرداخت. بنابراین هر اختلالی که این مهارتها را تهدید کند، مورد بررسی و درمان توسط گفتاردرمانگران قرار خواهد گرفت. مراکز گفتاردرمانی تهران خدمات خود را به افراد در سنین مختلف ارائه خواهند داد. اختلالات زیر بیشترین مراجعان کلینیکهای گفتاردرمانی تهران را تشکیل میدهند:
1- اختلال طیف اوتیسم
اختلال طیف اوتیسم (ASD) مجموعهای از شرایط رشدی عصبی است که بر نحوه تعامل، برقراری ارتباط و رفتار فرد تاثیر میگذارد. این اختلال در اوایل کودکی، معمولا قبل از سه سالگی آشکار میشود. در حوزه اوتیسم، گفتاردرمانگران بر بهبود مهارتهای ارتباطی کلامی و غیرکلامی فرد تمرکز میکنند. این مهارتها شامل درک و استفاده از زبان، برقراری ارتباط مؤثر، استفاده از حرکات بدن و حالات چهره برای برقراری ارتباط، بازی و تعاملات اجتماعی است.
گفتاردرمانگران به افراد مبتلا به اوتیسم کمک میکنند که زندگی آسانتری را تجربه کنند. همچنین آموزشهای لازم را به خانوادهها و معلمین ارائه میدهند.
2- اختلال یادگیری
اختلال یادگیری، که طیف وسیعی از نارساییهای عصبی رشدی را شامل میشود، بر فرایند کسب دانش و مهارتهای تحصیلی تاثیر بسزایی میگذارد. این اختلال علیرغم هوش طبیعی یا حتی بالاتر از حد متوسط در فرد، مانعی بر سر راه یادگیری مؤثر در زمینههایی همچون خواندن، نوشتن، ریاضی و درک مفاهیم انتزاعی ایجاد میکند.
کودکان مبتلا به اختلال یادگیری با وجود برخورداری از استعداد ذاتی، در رمزگشایی حروف، برقراری ارتباط میان اصوات و اشکال نوشتاری و یا پردازش مفاهیم ریاضی با دشواری روبرو میشوند. این نارسایی در پردازش اطلاعات دریافتی، اغلب منجر به بروز ناتوانیهایی در زمینههای مذکور شده و میتواند بر اعتماد به نفس و انگیزه تحصیلی کودک تاثیر منفی بگذارد. گفتاردرمانگران با بهکارگیری شیوههای درمانی نوین، به کودکان مبتلا به اختلال یادگیری یاری میرسانند تا مهارتهای ارتباطی خود را ارتقا بخشند. این مداخلات درمانی طیف وسیعی از زمینهها را در بر میگیرد که از آن جمله میتوان به تقویت درک و بیان زبان، بهبود مهارتهای خواندن، غنیسازی دایره لغات و ارتقاء حافظه کلامی اشاره کرد. گفتاردرمانگران همچنین بر مهارتهای اجتماعی و ارتباطی غیرکلامی این کودکان تمرکز میکنند تا آنها بتوانند در تعاملات اجتماعی با همسالان خود عملکرد موثرتری داشته باشند.
3- آفازی
آفازی به عنوان اختلالی عصبی خللی در فرایندهای پیچیدهی درک و تولید زبان ایجاد میکند. این اختلال که اغلب در اثر آسیبهای مغزی ناشی از سکته مغزی، تومور یا ضربههای سر رخ میدهد، میتواند طیف وسیعی از نارساییهای ارتباطی را به دنبال داشته باشد. فرد مبتلا به آفازی ممکن است در درک گفتار دیگران، بازیابی کلمات و برقراری ارتباط کلامی با دشواری جدی مواجه شود. این ناتوانی در پردازش و بهکارگیری زبان، فراتر از برهمخوردنِ مکالمات روزمره، کیفیت کلی زندگی فرد را تحت تأثیر قرار میدهد. در حال حاضر، درمان قطعی برای آفازی وجود ندارد. با این حال، نقش گفتاردرمانی در درمان اختلال یادگیری ناشی از آفازی، بسیار حائز اهمیت است.
گفتاردرمانگران با بهکارگیری شیوههای درمانی نوین، به بیماران مبتلا به آفازی کمک میکنند تا مهارتهای ارتباطی خود را بازیابند یا جبران کنند. این مداخلات درمانی بر اساس نوع و شدت آفازی طراحی شده و طیف وسیعی از رویکردها را در بر میگیرد.
4- لکنت زبان
لکنت زبان، اختلال گفتاریای است که با تکرار غیرارادی بخشهایی از کلمات، کشیدن صداها و یا توقفهای ناخواسته در حین صحبت همراه است. این اختلال که میتواند بر روانی کلام فرد تاثیر بگذارد، در کودکان و بزرگسالان شیوع دارد. کودکان مبتلا به لکنت زبان ممکن است در موقعیتهای اجتماعی و برقراری ارتباط موثر با دیگران با دشواریهایی مواجه شوند. این امر میتواند اعتماد به نفس آنها را تحت الشعاع قرار داده و زمینه را برای بروز اضطرابهای ارتباطی فراهم سازد.
گفتاردرمانگران با بهکارگیری شیوههای درمانی نوین به افراد مبتلا به لکنت زبان یاری میرسانند تا بر الگوهای گفتاری نادرست غلبه کنند و مهارتهای برقراری ارتباط روان را بیاموزند. برای مثال گفتاردرمانگران ممکن است بر تکنیکهای کنترل تنفس، کند کردن سرعت صحبت و تمرین تلفظ صحیح کلمات تمرکز کنند. همچنین در برخی موارد رویکردهای روانشناختی برای مدیریت اضطرابهای مرتبط با لکنت زبان به کار گرفته میشود.
5- اختلال کمبود توجه وبیش فعالی
اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD) اختلالی رفتاری- رشدی است که با الگوی مستمر نشانههای بیقراری، تکانشگری و عدم توجه بروز مییابد. این اختلال که در دوران کودکی تشخیص داده میشود، میتواند بر عملکرد تحصیلی، روابط اجتماعی و عزت نفس کودک تاثیر منفی بگذارد.
کودکان مبتلا به بیش فعالی غالبا با بیقراری حرکتی یا ذهنی دست و پنجه نرم میکنند. آنها به سختی میتوانند برای مدت طولانی بیحرکت بنشینند، در فعالیتهای آرام شرکت کنند و بر تکالیف مدرسه تمرکز نمایند. تکانشگری، ویژگی دیگر این اختلال است که کودک را در برابر تصمیمگیریهای آنی و بدون تفکر کافی آسیبپذیر میسازد.
در این میان، اگرچه به نظر میرسد بیش فعالی با مهارتهای گفتاری ارتباط مستقیم ندارد، اما نقش گفتاردرمانی در درمان بیش فعالی را نباید نادیده گرفت. گفتاردرمانگران میتوانند با تقویت مهارتهای برقراری ارتباط موثر، به کودکان مبتلا به بیش فعالی یاری برسانند تا نیازها و احساسات خود را به درستی بیان کنند. این امر میتواند به کاهش سرخوردگی و بهبود روابط اجتماعی آنها منجر شود. همچنین گفتاردرمانگران با آموزش استراتژیهای سازماندهی ذهنی و درونیسازی تکالیف به کودکان مبتلا به بیش فعالی کمک میکنند تا بر چالشهای مربوط به نقص توجه غلبه کنند.
متخصص گفتاردرمانی کودکان تهران
رشد و شکوفایی مهارتهای گفتاری و زبانی در کودکان زمینهساز برقراری ارتباط موثر، یادگیری موفق و شکلگیری روابط اجتماعی آنان است. با این حال، گاهی اوقات موانعی بر سر راه این فرایند طبیعی پدید میآیند که نیازمند مداخلات تخصصی هستند. اختلالات به وجود آمده در کودکان از دو منظر حائز اهیمت است: اول اینکه تشخیص و شروع درمان در سنین پایینتر نتایج بهتری به همراه خواهد داشت. دوم اینکه کودکان همانند بزرگسالان توانایی ارتباط گیری و بیان مشکلات خود را ندارند. بنابراین باید حساسیت بیشتری در مورد آنها به خرج داده شود تا از مشکلات آینده جلوگیری شود. در چنین شرایطی، مراجعه به یک متخصص گفتاردرمانی کودکان تهران میتواند راهحلی کارآمد برای رفع مشکلات گفتاری و زبانی کودکان باشد.
گفتاردرمانگران متخصصانی هستند که با بهرهمندی از دانش گسترده در حوزهی رشد گفتار و زبان کودکان، طیف وسیعی از اختلالات را در این زمینه ارزیابی و درمان میکنند. این اختلالات ممکن است ناشی از عوامل مختلفی همچون تاخیر رشدی، نارساییهای دهان و صورت، مشکلات شنوایی، اختلالات ژنتیکی و یا آسیبهای مغزی باشد.
هدف گفتاردرمانی کودکان این است که به افراد کمک کند تا گفتاری واضح، روان و درست داشته باشند تا بتوانند با دیگران به صورت موثری ارتباط برقرار کنند.
گفتاردرمانی در منزل در تهران
در کلانشهر پرجمعیت تهران، گفتاردرمانی در منزل به عنوان راه حلی نوین و کارآمد، مرزهای دسترسی به خدمات توانبخشی را گسترانده و امتیازات متعددی را برای خانوادهها به ارمغان آورده است. جمعیت زیاد و تراکم بالای مناطق مختلف تهران، فاصله مکانی مراکز گفتاردرمانی تا محل سکونت بسیاری از خانوادهها را به چالشی جدی تبدیل کرده است. حضور متخصصان گفتاردرمانگر در منازل، این موانع جغرافیایی را از میان برداشته و امکان دسترسی آسان و سریع به خدمات توانبخشی را برای خانوادهها، به ویژه در مناطق محروم و کمبرخوردار فراهم میآورد.
کاهش هزینههای رفت و آمد و صرفه جویی در زمان صرفشده در ترافیک، از دیگر مزایای بارز گفتاردرمانی در منزل در تهران به شمار میرود. خانوادهها با انتخاب این روش، ضمن صرفهجویی در هزینههای اضافی، میتوانند از زمان خود به نحو مطلوبتری بهرهمند شوند.
دلایل انتخاب کلینیک گفتاردرمانی مرکز جامع توانبخشی ایران
بخش گفتاردرمانی مرکز جامع توانبخشی ایران با استفاده از تجربه و تخصص بالای همکاران در این بخش در تلاش است تا تجربه درمانی مناسبی را برای شما عزیزان فراهم نماید. در این راستا همواره تلاش کردهایم که جدیدترین تجهیزات کلینیکی و روشهای درمانی نوین را به کار بگیریم. همچنین با همکاری با سایر بخش های توانبخشی، توانایی ارائه خدمات به انواع بیماریها و اختلالات در سنین مختلف را داریم.