مولتیپل اسکلروزیس (MS)

مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری طولانی مدت (مزمن) سیستم عصبی مرکزی است. تصور بر این است که چنین وضعیتی یک اختلال خود ایمنی است. حالتی که در آن بدن به اشتباه به خود حمله می‌کند. ام اس یک بیماری غیرقابل پیش بینی است که افراد را به طور متفاوتی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

ادامه مطلب: ام اس

 

اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)، یکی از شایع ترین اختلالات رشدی-عصبی در دوران کودکی می باشد است که در حدود 8/8 درصد از کودکان و جوانان زیر 17 سال را تحت تاثیر قرار می دهد.

ادامه مطلب: آیا بیش فعالی با ورزش درمان می شود؟

سکته مغزی چیست؟

هنگامی که جریان خون به مغز مسدود شود یا خونریزی ناگهانی در مغز وجود داشته باشد ، سکته مغزی رخ می دهد. دو نوع سکته مغزی وجود دارد.

ادامه مطلب: گفتاردرمانی در سکته مغزی ( تمرین های کاربردی )

 

شش سال اول زندگی کودک، زمانی است که تمامی مهارت های اصلی او در حال رشد و تکامل می باشند؛ و این مهارت ها به سالهای تحصیلی کودک منتقل خواهند شد

ادامه مطلب: این ده مهارت برای کودکان پیش دبستانی ضروری است

پارکینسون

پارکینسون یک بیماری پیشرونده تخریب کننده مغز است که با بالا رفتن سن افراد ممکن است خود را نشان دهد. به این معنا که اولا در سنین بالا خود را نشان می‌دهد. دوما هر چه سن فرد بیشتر می‌شود، علایم بیماری هم شدیدتر خواهند شد.

ادامه مطلب: پارکینسون چیست؟ زنگ خطری که باید جدی گرفته شود

 

داشتن یک رژیم غذایی سالم پس از ضربه مغزی می تواند در روند بهبودی بسیار موثر باشد. بنابراین، آگاهی از مواد غذایی مناسب برای بهبودی از ضربه مغزی بسیار اهمیت دارد، تا بتوانید این مواد غذایی را به میزان بیشتری در رژیم غذایی خود بگنجانید 

ادامه مطلب: رژیم غذایی مناسب برای بیماران ضربه مغزی

     

 آیا مغز تونایی ترمیم خود را پس از آسیب های تروماتیک مغزی خواهد داشت؟

نجات یافته گان از آسیب های مغزی و خانواده های آنها، ممکن است این سوال را داشته باشند که آیا مغز توانایی ترمیم خود را پس از آسیب های مغزی دارد؟

 پاسخ این سوال این است: بله 

ادامه مطلب: آیا مغز می تواند خود را ترمیم کند؟ آشنایی با مفهوم نوروپلاستیسیته پس از آسیب های مغزی

سندرم گیلن باره

سندرم گیلن باره یک مشکل در سیستم عصبی فرد است. این اختلال می‌تواند باعث ضعف عضلانی، از دست دادن رفلکس‌ها و بی حسی یا گزگز در قسمت‌هایی از بدن شود.

ادامه مطلب: سندروم گیلن باره چیست؟ و درمان آن به چه صورت است؟

اختلال add

حفظ توجه و تمرکز برای انجام دادن بسیاری از فعالیت‌های روزمره زندگی ما ضروری است. از رانندگی کردن گرفته تا غذا خوردن و انجام وظایف کاری همه این فعالیت‌ها به درجه‌ای از توجه نیاز دارند.

ادامه مطلب: اختلال add یا نقص توجه چیست و چگونه درمان می شود؟

مگالنسفالی (Megalencephaly) به اختصار (MEG)، اختلالی است که در آن مغز به صورت غیر طبیعی بزرگ می باشد. میانگین وزن مغز یک بزرگسال بین ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ گرم و یا ۲.۸۷ تا ۳.۰۹ پوند می باشد.

ادامه مطلب: مگالنسفالی یا بزرگ بودن مغز نوزاد به چه معناست؟

برای والدین، یافتن فعالیت های جدید و مناسب برای کودکان پیش دبستانی، ممکن است دشوار باشد.در واقع، کودکان برای سرگرم شدن و آموزش به فعالیت‌های پیچیده ای نیاز ندارند.

ادامه مطلب: این 8 فعالیت مفید را برای کودکان پیش دبستانی به خاطر بسپارید

اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD) یک اختلال رشدی-عصبی می باشد که بیشتر در دوران کودکی تشخیص داده می شود؛ اما بزرگسالان نیز ممکن است علائم این اختلال را نشان دهند. بنابراین در دوران بزرگسالی نیز می تواند تشخیص داده شود.

ادامه مطلب: آیا اختلال کمبود توجه و بیش فعالی ژنتیکی است؟

آشنایی با مفهوم تون عضلانی بالا در مقایسه با تون عضلانی پایین

فلج مغزی یک ناتوانی عصبی رشدی است که در درجه اول بر تون عضلانی کودک تأثیر می گذارد.  تون عضلانی به میزان تنش و یا مقاومتی که عضله در هنگام استراحت دارد، اشاره دارد.

ادامه مطلب: تون عضلانی غیر طبیعی در کودکان فلج مغزی

اگر متوجه شده اید که فرزندتان در مهارت های ارتباطی و صحبت کردن در حال پسرفت است و کلماتی که آن ها قبلا می گفته اند ، نمی گویند ، ممکن است فرزندتان دچار بازگشت زبان به عقب شده باشد.

ادامه مطلب: چرا کودکم از کلماتی که قبلا بیان می کرد دیگر استفاده نمی کند؟


کودک شما ممکن است به دلایل مختلفی، از جمله احساس گرسنگی و یا سیر بودن، زبانش را از دهانش بیرون بیاورد. ولی گاهی اوقات، این حالت می تواند نشان دهنده یک بیماری و یا اختلال دیگری در کودک باشد.

ادامه مطلب: دلایل بیرون آوردن زبان کودک | باید نگران باشیم؟

زایمان زودرس به چه معناست؟

پزشکان ،نوزادی را که قبل از هفته سی و هفتم بارداری به دنیا می آید، را به عنوان نوزاد نارس در نظر می گیرند. ممکن است برخی از نوزادانی که نزدیک به هفته سه و هفتم بارداری به دنیا می آیند هیچ گونه عارضه

ادامه مطلب: مشکلات مغزی که می تواند نوزادان نارس را تهدید کند

رفلکس گالانت

یکی از مباحث بسیار مهم در کودکان وجود رفلکس‌هایی است که به بقا و همچنین رشد کودکان کمک خواهند کرد. تا زمانی که برای کودک مشلکی پیش نیامده باشد، بسیاری از خانواده‌ها به این رفلکس‌های توجهی نشان نمی‌دهند.

ادامه مطلب: رفلکس گالانت (galant reflex)

رفلکس‌های نوزادی

هر کودکی که متولد خواهد شد به شرایطی نیاز دارد تا بتواند بقای خود را تضمین کند و به زندگی خود ادامه دهد. رفلکس‌های نوزادی یکی از راه‌هایی حفظ بقا در افراد است.

ادامه مطلب: مهم ترین رفلکس های نوزادی و نحوه ارزیابی آن‌ها

صداهای گفتاری چیست؟

صداهای گفتاری، صداهایی در زبان ما هستند که ما برای تولید کلمات از آن ‌ها استفاده می کنیم.

ادامه مطلب: گفتاردرمانی صدای ق | تکنیک های بهبود تلفظ


اختلالات مشابه اختلال طیف اوتیسم
تا چند دهه پیش، اکثر مردم هرگز نام اوتیسم را نشنیده بودند. ولی امروزه احتمالا شما مرتباً در مورد اوتیسم مطلبی را می شنوید. اوتیسم مخفف اختلال طیف اوتیسم (ASD) است.

ادامه مطلب: آشنایی با اختلالاتی که شبیه اوتیسم هستند

هنگامی که کودکی در گفتارش دچار تأخیر می شود ، می تواند برای والدین بسیار نگران کننده باشد و این نگرانی می تواند به دلیل عقاید مختلف افراد اطراف آن ها باشد.

ادامه مطلب: آیا دیر حرف زدن کودک می تواند به دلیل هوش پایین کودک باشد؟